Ilmiö Jordan B. Peterson (Matti Kankaanniemi)

24,50 

Kanadalaisprofessori Jordan B. Peterson on noussut nopeasti kansainväliseksi kuuluisuudeksi ja kiistanaiheeksi. Petersoniin otetaan Suomessakin voimakkaasti kantaa. Suhtautuminen häneen kertoo paljon myös tämän hetken ideologisista jakolinjoista. Harva kommentaattori pysyy kylmänä.

Monille hän on vaarallisten ideologioiden merkittävä kriitikko. Monien mielestä hän on itse vaarallinen ideologi tai sitten pelkkä latteuksien ja puolitotuuksien julistaja. Myös keskustelu Petersonista vilisee latteuksia ja puolitotuuksia. Miksi Petersonia vastustetaan niin kiihkeästi? Mihin hänen arvostuksensa perustuu?

Tutkija, teol. tri Matti Kankaanniemi ruotii aihetta älyllisen individualismin hengessä. Peterson on luokiteltu väärin ja hän on vaatinut, täysin oikeutetusti, tulla kohdelluksi yksilönä. Sama käsittely olisi varmasti hyvä suoda myös kaikille muille, oli kysymys sitten vasemmistolaisesta feminististä tai maahanmuuttokriittisestä bloggarista.

Kankaanniemi avaa ilmiö Jordan B. Petersoniin erityisesti suomalaisen näkökulman. Kankaanniemi käsittelee kirjassaan esimerkiksi sitä, miten Petersonin kritisoiman identiteettipolitiikan vaikutus näkyy suomalaisessa tieteessä.

Kankaanniemi tarjoaa teoksessa myös 12 selväsanaista ja hyödyllistä ohjetta Petersonin tulkintaan.

”Tasapuolisuutensa, kiihkottomuutensa ja asiallisuutensa ansiosta Ilmiö Jordan B. Peterson on virkistävää luettavaa Petersoniin sekä kielteisesti että myönteisesti suhtautuville.”
(Jouko Grönholm / Turun Sanomat 16.2.2019) .

”Hän [Kankaanniemi] kirjoittaa kompleksisista kysymyksistä kiihkoilematta ja sinkoaa kriittisiä havaintoja joka puolelle.”
(Jari Olavi Hiltunen / Satakunnan Kansa 21.2.2019) .

Varastossa