Keskellä elämän puu (Hilkka ja Esko Taipale)

28,00 

Aurinko hymyili leveästi, tuuli heilutteli jyhkeiden vaahteroiden tuuheita lehviä ja ympäriltä kuului ihmisten leppoisaa puheensorinaa. Jotkut virittelivät lähistöllä soittimiaan. Tampereen vanhan sairaalan pihamaalla, Vapaakirkon ison kesäjuhlateltan lähellä Esko Taipale pysähtyi juttelemaan Riitta Toloselle ajatuksesta, joka oli syntynyt hänen sydämessään: kirja puista!

Eikä aikaakaan, kun jo mieleen muistui ihmisiä, jotka voisivat kertoa oman tarinansa ja jotakin heille tärkeistä puista.

”Maailman tärkein puu on kuitenkin se ristinpuu, johon Jumalan Poika Jerusalemissa ripustettiin. Tuo risti on maailmanhistorian käännekohta”, kirjoittaa Esko Taipaleen kanssa aikoinaan raamattukoulua käynyt arkeologi, pappi, teologian tohtori ja kirjailija Eero Junkkaala.

Yli kolmenkymmenen ihmisen tarinat ovat tässä kirjassa oksina ja lehtinä samassa puussa, ja kaiken keskellä on elämän puu.

Esko Taipale koki nuorena Jumalan kutsun kristilliseen palvelutyöhön. Hän toimi vuosikymmenien aikana pastorina useissa seurakunnissa. Kutsumukseen sisältyi myös lukuisia projekti- ja luottamustehtäviä kotimaan lisäksi Virossa ja Espanjassa.

Hilkka Taipale on toiminut sairaanhoitajan tehtävissä perheen asuinpaikkakunnilla. Seurakuntatyössä hänen kutsumuksensa oli palvella sielunhoitoterapeuttina.

• Keskellä elämä puu -kirjan on toimittanut Riitta Tolonen yhteistyössä Hilkka ja Esko Taipaleen kanssa.

Varastossa