Sameli Harju – Pohjanmaan profeetta (Olavi Eskola)

25,00 

Sameli Benatius Harju 23.10.1893 – 19.10.1974

Sameli tunnettiin myös ”Hariun Samppana”. Hän ei ollut julkisuuden henkilö, jonka elämä ja teot olisi historian kirjoihin kirjattu. Sameli oli kuin profeetta Elia, joka ilmestyi oikeaan aikaan, oikeaan paikkaan, oikean sanoman kanssa – ja katosi.

Olavi Eskolan kirjoitttama elämänkertaromaani ”Sameli Harju – Pohjanmaan profeetta” pohjautuu niihin vähäisiin kirjallisiin lähteisiin, joissa hänestä on mainittu, sekä niiden ihmisten haastatteluihin, jotka vielä ovat kertomassa tuon merkillisen miehen tarinan. Samelin vaatimattoman kotitalon vinttihuone on kuin vartiotorni josta hän katselee aikaa, ilmiöitä ja mennyttä matkaa. Kirjassa Sameli itse toimii kertojana.

Lähde matkalle Samelin elämän jännittäviin vaiheisiin Jumalan juoksupoikana!

“Tämä kirja on melkoinen teos Suomen herätyshistoriaa ja henkilökuvauksia Jumalan palvelijoista. Kertojana itse Sameli. Tätä lukiessa välillä itkee ja välillä nauraa, enemmän itkettää, niin on murtavaa ja koskettavaa tekstiä. Herätys on Jumalan liikehdintää….se tulee selväksi.” – Lukijan kommentti

Kirjoittajasta: Olavi Eskola on kirjoittanut useita kirjoja mm. Syöksykierre, Misioneros, Katkeruuden juuret, Susipassissa, Siperiankierros. Hän on toiminut Suomessa evankelistana, pastorina ja lähetyssaarnaajana Espanjassa yhdessä vaimonsa Marketan kanssa palvellen Jumalan valtakuntaa vuosikymmenten ajan. Lähetyskentällä hän on ollut perustamassa seurakuntia ja vaikuttanut laajasti myös kotimaassa hengellisellä kentällä  julistustyönsä, kirjoitustensa ja kirjojensa kautta.

Varastossa