Siipeni murtuneet – Helinä Ilkan tarina (Petri Tuunainen)

28,50 

Helinä Ilkalle kesä 1985 merkitsi suurta elämän muutosta. Silloin tavallinen Pohjanmaan lakeuksilla varttunut nuori nainen päätyi julkisuuteen ja viihdemaailman armottomiin syövereihin. Helinää tituleerattiin pian Suomen Marilyniksi ja Dolly Partoniksi, joka seikkaili seuraavina vuosina monien sensaatiomaisten lehtiotsikoiden aiheena. Juttujen kohteena oli kuitenkin herkkä taiteilijasielu, joka halusi vain laulaa. Iskelmien esittäminen ravintoloissa ei lopulta täyttänyt sitä kaipausta, joka herkän laulajan sydämessä oli. Ura viihdemaailmassa jäi kestoltaan ja loistoltaan rajalliseksi. Jälkeenpäin kävi ilmi, että niin oli tarkoituskin. Seesteisyys ja rauha löytyivät vasta Helinän tultua uskoon vuonna 2006.

Siipeni murtuneet – Helinä Ilkan tarina on rehellinen kurkistus julkisuuden kulissien taakse. Se kertoo myös ihmisen hengellisestä etsinnästä sekä kaiken muuttavasta täyskäännöksestä.

Petri Tuunainen (s. 1968) on laukaalainen freelancetoimittaja. Häneltä on ilmestynyt aikaisemmin muun muassa elämäkerta Armi Aavikosta (2005). Lisäksi hän on toiminut vuosia sanomalehti Keskisuomalaisen vakituisena avustajana.

Varastossa