ENNAKKOMYYNNISSÄ: Tampereen Helluntaiseurakunnan vaiheet 1921–2021 (Ritva Palo-oja)

42,50 

 

ILMESTYY SYKSYLLÄ 2022

Tampereen Helluntaiseurakunta 100 vuotta on kertomus pienestä 57-jäsenisestä yhteisöstä Suomen toiseksi suurimmaksi helluntaiseurakunnaksi. Juhlavuoden 2021 alussa seurakuntaan kuului 2540 jäsentä. Vuosien varrella seurakunta on ollut hengellisenä kotina noin 9000 paikkakuntalaiselle. Seurakunta kasvaa edelleen.

Kirja kertoo seurakunnasta, jossa keskinäisen yhteyden vaaliminen ja yhteys kolmiyhteiseen Jumalaan on ollut toiminnan ytimessä. Seurakunta on toteuttanut lähetyskäskyä: ”Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille.” Niinpä seurakunta on lähettänyt evankelistoja, saarnaajia, lähetyssaarnaajia ja tavallisia seurakuntalaisia viemään pelastussanomaa kotikaduilta maailman ääriin asti.

Kirjan koostuu historiaosuudesta ja noin kuudestakymmenestä täydentävästä teksteistä. Pääteksti kertoo seurakunnan johtamisesta, toiminnasta ja tekijöistä. Se nostaa esiin kunkin aikakauden painopistealueet ja kertoo niin voitoista kuin tappioistakin. Teksti nivoo seurakunnan aikaansa, kotikaupunkiinsa, Suomen helluntaiherätykseen sekä laajemminkin yhteiskristilliseen toimintaan. Tekstin kirjoittaja FM Ritva Palo-oja on työuransa aikana Tampereen kaupungin museotoimessa kirjoittanut ja toimittanut monia julkaisuja erilaisista historiallisista aiheista. Seurakunnan jäsenyys on tuonut hänelle ymmärrystä käsiteltävään aiheeseen.

Täydentävät tekstit antavat yksityiskohtaisempaa tietoa eri toiminnoista. Niiden kirjoittajat ovat aiheidensa asiantuntijoita: pastoreita, diakoneja ja eri toimintojen vastuuhenkilöitä. Mukaan on otettu myös muistelmia ja kirjoituksia hengellisistä kokemuksista. Lisäksi teoksessa on yli kolmekymmenen seurakuntavaikuttajan henkilöesittelyt. Kirjan loppuun on liitetty joitakin merkittäviä teemakohtaisia artikkeleja. Kirjan graafinen suunnittelija ja toteuttaja on AD Markus Rautaniemi. Teoksen kuvitus on monipuolinen ja sisältää runsaasti aikaisemmin julkaisematonta kuvamateriaalia.

 

KIRJA ILMESTYY SYKSYLLÄ 2022