Aada ja Aleksi – Kamreerin huvilan seitsemäs askelma (Leena Hietamies)

17,00 

Aada ja Aleksi ovat olleet parhaita kavereita lapsesta asti. Välillä he kinastelevat äänekkäästi, kuten 13-vuotiailla on tapana, mutta puolustavat aina toisiaan tarpeen tullen.
Vaari on kutsunut heidät huvilalleen viettämään lomaa, uimaan, saunomaan ja työskentelemään puutarhassa. Siitä alkaa seikkailu, joka vie Aadan ja Aleksin nykyhetkestä myös historian tapahtumiin. Vanha kamreerin huvila kätkee sisäänsä salaisuuksia.

Kamreerin huvilan seitsemäs askelma on tarkoitettu ahmimisikäisille lukijoille, noin 9-12-vuotiaille. Kirja on hyväntuulinen lasten seikkailuromaani, jossa lapset kohtaavat yhdessä myös ihmisen elämänkaaren väistämättömät lopputapahtumat, vanhenemisen ja kuoleman surun.

Päähenkilöt Aada ja Aleksi ovat uteliaita 13-vuotiaita varhaisteinejä, jotka viettävät lomia vaarin kanssa tämän huvilalla. Ideana on eri sukupolvien kohtaaminen, luonnossa liikkuminen, tarinan ohessa paikallishistorian eläväksi tekeminen. Päähenkilöt ovat tunteneet toisensa pienestä pitäen, vaikka eivät ole lähisukulaisia. Vaari on turvallinen, noin 60-vuotias persoonallinen hahmo. Tapahtumapaikka on Lohjan maalaiskunnassa sijaitseva Paksalo Hiidenveden rannalla.

Jatko-osaksi tarkoitetussa Maakellarin arvoituksessa tärkeänä päähenkilönä on myös vaarin äiti, tomera yli 80-vuotias Mamma. Hän on eräänlainen roolimalli elämän hallinnassa. Tämän kirjan tapahtumapaikka on Alastaro, paikkojen nimet ja maisemat ovat todellisia.

Paikalle ilmestyy Mamman edesmenneen miehen veljenpoika, joka osoittautuu rahanahneeksi huijariksi. Tarkkanäköinen Mamma ja nokkelat lapset selvittävät tilanteen, ja lopussa rauhan saa Virva-niminen vanha palvelutalossa asuva rouva, joka oli nuorena tyttönä syynä salaisuuden syntymiseen.

Varastossa