Kaksi Johannesta (Mailis Janatuinen)

29,00 

Kirja Kaksi Johannesta sisältää sekä Johannes Kastajan että apostoli Johanneksen elämänkerran. Nuo kaksi täysin erilaista miestä taistelivat kumpikin omalla tavallaan Jumalan valtakunnan puolesta. Kastaja oli huippusuosittu parannussaarnaaja, joka valmisti tietä Jeesukselle, nuhteli kuningas Herodesta aviorikoksesta, tuli pidätetyksi ja heitettiin vankilaan, jossa hän joutui suuriin epäilyksiin. Jo kolmikymmentävuotiaana Kastaja sai maksaa hengellään uskollisuudestaan Jumalan sanalle.

Apostoli Johanneksen tekstit me tunnemme hyvin, mutta sitä emme ehkä ole juurikaan miettineet, millainen tuo Jeesuksen rakkain opetuslapsi oli ihmisenä. Miten ihmeessä ”ukkosenjylinän pojasta” tuli rakkauden apostoli? Kaksi Johannesta -kirjan varsinainen päähenkilö on Herra Jeesus Kristus, jota seurataan tämän hänen rakkaimman opetuslapsensa silmin Jordanin kastepaikalta ristin juurelle ja tyhjälle haudalle. Senkin jälkeen Johannes jatkaa toimintaansa Jerusalemin alkuseurakunnan pylväänä, Marian huoltajana, Jeesuksen elämänkerran kirjoittajana, Vähän Aasian maakunnan kristittyjen kunnioitettuna ”vanhimpana” ja lopulta Patmoksen vankina, kunnes kuolee 90-vuotiaana vanhuuteen.

Kirja ei kuvaa kahta Johannesta kristillisen romaanin keinoin. Se on kaksoiselämänkerta, joka pohjautuu eri evankeliumien kertomuksiin, Apostolien tekoihin ja kirkkoisien teksteihin.
Kirjailija Mailis Janatuinen (FM, TM) on tullut tunnetuksi Raamatun henkilöitä käsittelevistä teoksistaan. Hänen Valtakunta etsii taistelijoita -sarjassaan ovat ilmestyneet mm. kirjat Paavali, Mooses ja Salomo.

Varastossa