Pioneerina Etiopiassa – Aino ja Kyösti Roinisen elämäntyö (Heikki Kumpulainen)

28,00 

Etiopiasta tuli Aino ja Kyösti Roinisen kutsumusmaa, jonne he lähtivät nuorena perheenä täynnä intoa ja odotusta. He omistivat puolet elämästään Etiopian kansalle ja sen iloille ja itkuille. Aino ja Kyösti rakastivat ihmisiä riippumatta heidän statuksestaan ja tekivät käsittämättömän suuren elämäntyön etiopialaisten rinnalla niin arjen haasteissa kuin nälkäleirin toivottomuudessa.

Aino toimi Etiopiassa sairaanhoitajana. Ensimmäinen potilas tuli hakemaan apua jo ennen kuin puskaklinikkaa oli ehditty edes avata. Kyösti ylitti rohkeana ja määrätietoisena pioneerina esteen toisensa jälkeen, ja maahan rakennettiin klinikoita, terveyskeskuksia, kirkkoja, kouluja ja teitä. Kaiken uurastuksensa kautta Roiniset halusivat viedä evankeliumin niin lähelle jokaista etiopialaista, että nämä voisivat ottaa vastaan Jeesuksen rakkauden, joka muuttaa ihmisen kohtalon. Heidän työnsä oli alusta asti kokonaisvaltaista, ihmisen kaikki tarpeet huomioon ottavaa.

Pioneerina Etiopiassa on hämmästyttävä kertomus siitä, mitä voi tapahtua, kun ihmiset antavat elämänsä ja lahjansa suuren Jumalan käyttöön. Kirja on Ainon ja Kyöstin elämän lisäksi kuvaus myös monien muiden pyyteettömästä palvelusta etiopialaisten hyväksi. Suomalainen lähetys on saanut olla synnyttämässä seurakuntaliikkeitä, joissa on tänä päivänä miljoonia kristittyjä.

Kirjailija Heikki Kumpulainen on tuntenut Roiniset kuusi vuosikymmentä. Hän työskenteli Etiopiassa yli kymmenen vuotta, joista neljä yhteistyössä Kyösti Roinisen kanssa tämän viimeisessä klinikkaprojektissa. Kirja on syntynyt haastattelujen, päiväkirjojen ja kirjallisten lähteiden sekä kirjailijan omien kokemusten pohjalta. Pioneerina Etiopiassa on Kumpulaisen kolmas Etiopia-aiheinen teos.

Varastossa