DBS – Lue, ymmärrä ja sovella Raamattua (Stefan Sigfrids)

15,00 

Entä jos istahtaisimme yhdessä, ja yksinkin, opiskelemaan Raamattua sellaisella tavalla, että ymmärtäisimme, mitä se haluaa meille sanoa? Jos sitten pyrkisimme elämään sen mukaisesti, mitä olemme ymmärtäneet, ja jakaisimme sen keskenämme, saattaisi tapahtua sellaista, minkä emme uskoneet olevan mahdollista. Opetuslapseudessamme seuraisi uskonpuhdistus.

Raamattu on annettu jokaiselle ihmiselle, jotta lukisimme, ymmärtäisimme ja soveltaisimme sitä sekä henkilökohtaisesti että yhdessä toisten uskovien kanssa. Jotta näin voisi tapahtua, tarvitsemme toisiamme ja seurakunnan opetusta, mutta tarvitaan enemmän kuin vain sitä, että joku sanoo meille, mitä meidän tulee uskoa. Paras tie muutokseen on oivaltaa jotakin itse.

DBS (Discovery Bible Studies) on löytämisen prosessi pähkinänkuoressa: luemme, ymmärrämme, tottelemme ja kerromme eteenpäin Jumalan sanaa. Ensin luemme sitä. Sitten kerromme sen uudelleen omin sanoin. Lopuksi muutamme elämäämme niin, että se on sopusoinnussa Sanan kanssa, ja kerromme ainakin yhdelle henkilölle, mitä Jumala on meille opettanut.

Kun usko ei enää ole vain teoriaa ja pään tietoa vaan todellisuutta arjessa ja ihmissuhteissamme, saamme nähdä kristillisen elämän, joka toimii. Emme ole ensi sijassa seurakunnan jäseniä tai jumalanpalveluksessa kävijöitä, vaan Jeesuksen Kristuksen opetuslapsia, ja seurakunnissamme työn tulos ei ole ensisijaisesti se, kuinka monta meitä kokoontuu, vaan se, mitä tapahtuu niissä, jotka kokoontuvat. DBS on yksinkertainen työkalu, joka kannustaa meitä kaikkia elämään tavalla, joka johtaa hengelliseen kasvuun.

Varastossa